0
 • No products in the cart.

 • BASKERI BERET – BLACK

  119,00  sis.alv./inc.VAT.

  Denna nattsvarta basker av filtad ull är en glamorös accessoar som gärna följer med på fest. Modellen är tidlös, en äkta klassiker. Sagt skimrande ylletyg i kombination med ett kantband av skinn ger ett elegant, minimalistiskt intryck.

  Huvudbonader som liknar den moderna baskern har burits i hela Europa sedan bronsåldern. Under 1800- och 1900-talen blev baskern alltmer populär och produktionen industrialiserades, och särskilt omtyckt blev den bland arbetarklassen i södra Europa. Under de senaste årtiondena har den tidlösa och mångsidiga baskern associerats med konstnärer och rebeller. Med den ikoniska designen som omedelbart känns igen utstrålar baskern inte bara skönhet utan även styrka. Tellas basker är en fängslande kombination av mjuka former och vassa designelement. Det är den lilla detaljen som fulländar din stil. Kort sagt, c’est très chic.

  Clear selection
  - +

  Share via:

  Artikelnr: BASKERI 1203-33 Kategorier: , Taggar: , , , , , , , ,

  Beskrivning

  Unisex

  Tillverkning

  Tillverkad i Kurikka, Södra Österbotten, Finland.

  Material

  Frieze: 80 % ull, 20 % nylon.

  Det här högkvalitativa frieze-tyget vävs i Italien och vi har använt det till våra huvudbonader i över 40 år. Frieze är ett mycket tätvävt, slitstarkt och varmt material. Det skyddar effektivt mot blåst, regn, snö och slask. Nylon gör tyget starkare och mer hållbart.

  100 % bomull. Tillverkad i Lettland.

  Kanten består av skinnspill från Finland.

  Skötselråd

  Ylletyg har en naturlig förmåga att stöta bort smuts och går oftast att fräscha upp genom vädring. Fläckar tas bort genom att försiktigt torka av mössan med en fuktig duk. Förvara mössan utan att vika eller pressa ihop den.

  Mer information

  Vikt 295 g
  Dimensioner 25.5 × 19 × 3 cm
  Koko

  55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62

  Recensioner

  Det finns inga produktrecensioner än.

  Bli först med att recensera “BASKERI BERET – BLACK”